Dark Piano

Dark Piano

Wednesday, December 7, 2011

Thursday, August 18, 2011

Oh gigi kiut kuuuuuuuuu~~~~


Aduuuuhhhh
tak selesa betul bila gigi kiut ku ni meragam tetibe
boleh pulak ngilu
kenape lak yer leh ngilu?
nak kata minum air sejuk,
time berbuka jer..tu pun tanpa ais
mase ni lah baru teringat kat Dr.Tee
Dr.Tee ni lah satu-satunya doktor gigi yg selalu aku jumpa
sejak kecik lagi
sampai ke zaman pakai braces
pastu da lamer da tak jenguk klinik gigi dia dah
sebab gigi da elok kan..da cantik gitu hahahaha *riak nak mati*
ni bila gigi da ngilu, baru ler hitung hitung
da bape tahun tak jumpe Dr.Tee eh?
last jumpe mase tengah study kat poly...erm? 5 tahun?
hohoho..lamer da tu hehehe 
alamatnya, kene pegi jumpe jenguk Dr.Tee ni 

Dr.Tee! I'm coming!!! :D

p/s :: selalu dpt skip queue bila dtg klinik Dr.Tee...VVIP lah katakan HoHoHo 

Tuesday, August 16, 2011

MALAS

MALAS nak bukak Facebook
MALAS nak keluar rumah
MALAS nak chatting dengan member
MALAS nak cari baju raya
MALAS nak ambil tahu hal dunia
MALAS nak update blog

okeh...itu sahaja buat mase ni..sebab penyakit MALAS bertaut kembali hohohoho


p/s :: HAPPY FASTING PEEPS!

Sunday, July 10, 2011

Warga Emas Itu.




Sayu hati bila tengok seorang warga emas tetap gagahkan diri untuk berubat di klinik. Wajahnya sugul, tangannya terketar-ketar tatkala mengambil ubat yang diberikan staff nurse. Terlintas dihati ini, ingin saja aku sedekahkan kos ubat itu, tetapi tak terucap dek lidah. Ya Allah, kenapa tidak aku luahkan saja niat ku ketika itu? Aku nekad, pabila pakcik itu kembali lagi ke klinik ini dengan masalah yang sama, aku akan sedekahkan kos ubatnya itu. 3 kali seminggu dia gagahi dirinya. Keseorangan menaiki motosikal ke klinik. Mungkin terlalu sepi, keseorangan di rumah yang usang. Timbul sesuatu dibenak fikiranku, dimanakah anak-anak pakcik itu? cucu-cucunya? Erm, bukan..gelaran Tok mungkin lebih sesuai. umurnya sudah lanjut. Jika dihitung, usianya sebaya dengan arwah atukku yang sudah meninggalkan kami setahun yang lalu. Menatap riak wajahnya seperti aku menatap wajah arwah atuk. Ya Allah, cepat benar air mataku bertakung. Tetapi aku sembunyikannya dari teman sekerja. Aku hanya berfikir sendirian. Kalaulah aku boleh berhubung dengan anaknya, ingin sekali aku maklumkan masalah kesihatan bapanya itu. Tetapi, perlukah aku berbuat begitu? Ya Allah, ku mohon petunjuk dari-Mu. Berikanlah aku jalan yang terbaik untuk menolong warga emas itu. Amin Ya Rabbal Al Amin~

Wednesday, April 27, 2011

''hanya TUHAN saja yang tahu apa kita rasa"

YES.
Allah Taala mmg tahu apa yg kau rasa,
malah, bukan tu jer,
Allah Taala juga tahu apa yg kau mahu, 
apa impian kau, 
apa yg kau suka, 
apa yg kau benci,
apa sejarah kau,
apa masa depan kau.

Dia Maha Mengetahui.

TAPI.... 
Pernah tak kau pikir apa yg Allah Taala rasa sekarang?
Pernah tak kau pikir kenapa Allah Taala turunkan bala tu kat kau?
Pernah tak kau pikir kenapa hidup kau terumbang-ambing sekarang?
Pernah tak kau rasa hidup kau tak tenang?
Pernah tak kau pikir kenapa kau selalu ada masalah kewangan? 
Pernah tak kau rasa kenapa hidup kau penuh dengan masalah berkaitan dengan hati kau?
*sakit hati, dengki, marah tak tentu pasal*


Aku tahu kau tentu tak perasan tentang perkara yg aku tulis kat atas tu.
Sebab kau taksub dengan kehidupan dunia, kehidupan yg penuh dengan maksiat,
kehidupan yg penuh dgn kebebasan.


SEBAB...
Kau tak pernah berusaha nak mendekati Allah Taala,
Kau pandang remeh pada ibadah wajib tu,
Aku tahu kau akan buat muka kelat dgn aku lepas ni,
Sebab aku konon2 nye bagi ceramah kat kau,
Tapi, percayalah,
Kau kawan baik aku,
Aku tak nak kau terus hanyut,
Aku tahu ilmu agama aku bukanlah tahap ustazah lagi,
Tapi aku hanya nak menasihati kau,
Supaya kau sedar,
Kita tak tahu bila nyawa kita akan diambil,
Daripada kau pikir pasal orang yg sakitkan hati kau tu,
Lebih baik kau fikir pasal ibubapa kau, keluarga kau,
Aku harap sangat kau berubah,
Menjadi lebih baik.

PLEASE...
dekatkan balik diri kau dengan Dia,
muhasabah balik diri kau tu,
Dia sentiasa ada untuk kau.


p/s :: Kawan Baik, aku minta maaf. sebelum ni aku senyap, tapi arini aku da tak leh tengok kau camni lagi. that's why aku marah kau. maaf.

Sunday, April 17, 2011

Selamat Pagi!!!! ^-^



Assalamualaikum murid-murid...
eh..perasan jadi cikgu plak...
yang bakal jadi cikgu tu Aisyah, bukan ko Nisa..tsk3 
di pagi yang sunyi ini...erm, pagi sunyi ke?
sunyi lah, sebab sekarang pukul 3 pagi...sumer orang syok tidur
saya jer yang berjaga jadi Pak Guard sekarang ni haha..
eh Pak Guard tu untuk lelaki, kalo perempuan, Mak Guard kot? 
tapi saya belum taraf makcik-makcik lagi...
haipppp...anda dah muler mengarut ni Nisa..ish2..
anak sape lah ni.. suker melalut ke laut..
huhu maafkan saya~~ 
citer pasal pagi..pelik tak saya post pepagi buta tak leh nak bukak mata ni? 
pelik kan, pelik kan?
ehhh?? tak pelik ke? 
nampaknye saya sorang jer lah yang pelik..syok sendiri Ngahahaha
sekarang ni rutin harian saya dah berubah kaw-kaw punyer....
bese ler...seminggu lagi da nak final exams..
compem-compem lah rutin bertukar nye...
mase ni lah jadi alim-alim kucing..hik hik..maksud nye rajin study lah tu..hehe
meh nak story sket rutin harian saya sekarang ni 
check it out yo!

ermmm..jap-jap..nak start dari pukul bape ehh?? 
bantai jer lah..hehe

5.45 pagi         :  sembahyang subuh
6.00 pagi         : tidurrrrr..krooh krooh.. 

6 ke 7 jam kemudian, 

12/1.00 tghari : huarggghhh..bangun sudeyyy...mengeliat sana sini...amek tuala, mandi ler ape lagi~
 1.30 tghari     : gedebak gedebuk siap mandi, pkai baju sumer...tengok lantai, agak-agak roommate tak sapu lagi, saya sapulah lantai tu...
2.00 petang    : selesai sembahyang zuhur..oke, start study....study jangan baring/meniarap...nnt mengantuk...so, study dlm posisi duduk..
5/6.00 petang : perut da start jamming...krukkkkk krukkk..bunyi jamming nye hehe...masa untuk bersiap, keluar cari makanan..sebelum keluar, sembahyang asar dulu
7.00 malam    : bukak lappy jap...tgk youtube, FB, email, google, yahoo, msn. hambekk..sumer nak bukak~
7 .30 malam   : sembahyang maghrib, selesai jer maghrib, take a nap..krohh krohh
9.00 malam    : otomatik terjaga..tak yah set alarm..da tau masa untuk sambung study...

7 ke 8 jam kemudian, 

4.00 pagi       : ha, sembahyang isyak belum lagi...cepat pegi sembahyang..kusyuk ngat study..
5.45 pagi       : subuh da masuk...sembahyang subuh terus...
6.00 pagi       : mase ni tengok-tengok sekali imbas ape yg da study tadi....and mase ni gak ler roommate saya bangun nak sembahyang subuh, saya plak tarik selimut nak tidur..hehe...

ha...amacam?? thrilled tak rutin harianku?? 
tak kisah ler ape opinion korang pasal rutin harian saya ni....Ade Aku Kesah? Ngahahaha~


p/s :: break skejap dari study~ 

Thursday, March 10, 2011

Dye Ur Hair?????

Al kisah nye bermula biler member aku dari Vietnam dtg bilik bru sebantar tadi~

Member :: Nisa Misa, you dye your hair?
*most of my members here cannot say my name, pelik ar, susah ngat ke nk sebut Nisa?
-___- da mcm2 name aku dapat, Nisya, Lisa, Misa...huhu 

Me :: Huh? No, I'm not... *sambil buat muker pelik*

Member :: Oh, I thought you just dye your hair cuz it looks different than last year..*still doubt*

Me :: Urghh..ermm..maybe the colour changed cuz I'm ate those unhealthy foods..hahaha *pakai bantai jer jawab*

Member :: Really? okay..start now I'll eat all the unhealthy foods..so my hair colour will changes naturally like yours. *sambil wat muker semangat giler*

Me :: Ehh?? No need lah!! They're not good for your body lah!! >.<

*ah sudah leh plak dia percaya >.<ll

p/s :: sy pakai tudung oke?..kat bilik jer xpakai tudung...hehe